zzvv wint zaaltoernooi in nieuwleusen

Ter voorbereiding op het Protos Weering Toernooi wat zaterdag start, organiseerde S.V. Nieuwleusen op maandagavond 17 december een voorbereidingstoernooi. Het toernooi is gewonnen door Z.Z.V.V. uit Zuidwolde. Na zes aantrekkelijke wedstrijden van 18 minuten bleken twee gelijke spellen en een overwinning voor Z.Z.V.V. genoeg voor de eindzege.

De Protosselecties van S.V. Nieuwleusen, Z.B.C. (Zweelo), Z.Z.V.V. (Zuidwolde) en Fit Boys (Beilen) bereiden zich voor op de voorronde van het zaalvoetbaltoernooi dat aanstaande zaterdag losbarst. De zes wedstrijden werden vriendschappelijk gespeeld. Hier en daar op het randje, maar gelukkig traden de scheidsrechters goed op.

In de eerste wedstrijd tegen Fit Boys kwam S.V. Nieuwleusen al vroeg op een 1-0 voorsprong. Het was Steven die Jeroen bediende. Jeroen omspeelde de keeper en tekende de 1-0 aan.

Nadat Fit Boys terug was gekomen tot 1-1 was het Erwin, op aangeven van Robbert, die met een fraaie treffer (volley in het dak van het doel) vlak voor tijd de oranjehemden op 2-1 zette. Lang kon S.V. Nieuwleusen hiervan niet genieten want 30 seconden later stond de 2-2 eindstand op het bord.

De tweede wedstrijd voor S.V. Nieuwleusen was tegen Z.Z.V.V.. Via een afstandsschot was het al gauw 0-1. Hierna lag het initiatief zoals wel vaker deze avond weer bij S.V. Nieuwleusen. Het was Jeroen die uit de draai de 1-1 aantekende. In de fase hierna ging de thuisploeg te nadrukkelijk op zoek naar de overwinning en nam het te veel risico in balbezit. Dit was ook de aanleiding voor de 1-2 achterstand. Veel mensen voor de bal, balverlies en in een paar passes lag de bal achter keeper Wilko Zieleman. Kort na de aftrap kwam S.V. Nieuwleusen gelijk weer langszij. Een mooie aanval over meerdere schijven werd uiteindelijk afgerond door Tom.

S.V. Nieuwleusen kon in de allerlaatste wedstrijd nog het toernooi winnen door met 3-0 te winnen van Z.B.C.. Na een voorsprong, via misschien wel het mooiste doelpunt van de avond van de voet van Jeroen Elzinga, leek dit haalbaar te zijn. Helaas gaf S.V. Nieuwleusen de voorsprong in het slot van de wedstrijd nog weg en werd er met 2-1 verloren van Z.B.C. en eindigde het hierdoor laatste. Dit was echt onnodig aangezien het de hele wedstrijd éénrichtingsverkeer was.

A.s. zaterdag speelt S.V. Nieuwleusen de eerste wedstrijd om 17:30 uur tegen Dieze West in sporthal de Citadel te Dedemsvaart. Maandagavond bleek een slechte generale voor S.V. Nieuwleusen. Er moet zakelijker gespeeld worden. S.V. Nieuwleusen wacht dus een zware avond a.s. zaterdag, ook gezien de pittige poule-indeling met M.S.C. Meppel (hoofdklasse en vorig jaar finalist bij Protos Weering), Dieze West (vervangt S.V.I.), S.C.D. en S.V. Dedemsvaart. Alle support is dan ook meer dan welkom!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.