zwolle maakt fouten en verliest van az

AZ heeft een einde gemaakt aan de goede reeks van PEC Zwolle. Jozy Altidore profiteerde met twee goals optimaal van defensieve fouten van Zwolle-verdediger Gerard Aafjes: 1-2.

Waar AZ afgelopen week tegen Willem II (0-0) nog de grootste moeite had om tot scoren te komen, sprong het op bezoek bij Zwolle uiterst efficiënt om met de geboden mogelijkheden. Al na twee minuten profiteerde Altidore van een misrekening van Aafjes, die een lange bal liet lopen. Daardoor kon Altidore alleen op doelman Diederik Boer af, die niet kon voorkomen dat de Amerikaan in twee instanties scoorde.

Zwolle probeerde na die snelle tegenslag wel om tegengas te geven, maar behoudens een kopkans voor Aafjes en een gekruld schot van Jesper Drost creëerden de Zwollenaren geen gevaar. Ook AZ was weinig creatief. Het elftal van trainer Gertjan Verbeek was echter dodelijk effectief, toen Aafjes een bal zomaar in de voeten van Adam Maher kopte. Maher stuurde vervolgens Roy Beerens diep, die Altidore in staat stelde om zijn tweede van de avond te maken.

Na de hervatting bleek al gauw dat Zwolle de hoop op een goed resultaat nog niet had opgegeven. Elf minuten na rust was de aansluitingstreffer daar, toen Fred Benson een voorzet van Rochdi Achenteh verlengde in de richting van Denni Avdic, die bij de tweede paal raak kopte. Zwolle maakte daarna nog wel jacht op de gelijkmaker, maar een schot van Younes Mokhtar eindigde in de handen van Esteban en Benson kreeg de bal in kansrijke positie niet bij Avdic.

De Zwolse hoop vervloog definitief toen Joey van den Berg rood kreeg, nadat hij de doorgebroken Altidore had gevloerd. De manier waarop Maher zijn clubtopscorer met een omhaal diep stuurde, was van grote schoonheid.

Zodoende maakte AZ een einde aan een reeks van zes competitiewedstrijden zonder overwinning. Met achttien punten vinden de Alkmaarders aansluiting bij Heracles Almelo, dat elfde staat met negentien punten. PEC Zwolle blijft veroordeeld tot strijd tegen degradatie met veertien punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.