Home / archiefcentraal / zaterdag start 36ste protos weering zaalvoetbal toernooi

zaterdag start 36ste protos weering zaalvoetbal toernooi

Zaterdag 22 december gaat in veel sporthallen het 36ste Protos Weering Zaatvoetbal van start. Het is één, misschien wel het grootste zaalvoetbal toernooi van Nederland. In 20 hallen zijn er eerst voorrondes van 5 teams, waarna op donderdag 27 december de kwart finales volgen in 10 hallen. Twee dagen later zijn dan de halve finales in 5 hallen. Voor de laatste finale plaatsen is er op 2 januari in Emmen nog een tussenronde.

De grote finale tussen zes teams vindt dan op 5 januari plaats in sporthal Angelso In Emmen. Vorig jaar won Hoogeveen voor Nieuw Buinen en MSC. HHC Hardenberg werd vierde. Het toernooi werd in 1977/1978 voor het eerst gehouden. ACV (Assen) was de eerste winnaar. HODO (Hollandscheveld) en HZVV (Hoogeveen) hebben beiden het toernooi zes keer gewonnen, terwijl Hoogeveen vijf keer won. Hoogeveen won van de laatste vier keer , het toernooi drie keer en is nu ook weer één van de favorieten.

In Dedemsvaart (Citadel) strijden zaterdag 22 december SCD.83, MSC, SVI Zwolle, Nieuwleusen en Dedemsvaart om een plek in de kwartfinale. In Hoogeveen (Zwemadweg) speelt Bergentheim tegen SCN, Noordescheschut, Vitesse’63 en VCG. In sporthal De Beek in Hardenberg komen Hardenberg’85, SVV’56, Mariënberg, Drienerlo en Sportlust Vroomshoop tegen elkaar uit. In Ommen in de Carrousel strijden OZC, Hector, DOS’37, Lemele en Balkbrug tegen elkaar. In sporthal de Meet gaat het tussen HHC, Voorwaarts Vriezenveen, Bruchterveld, Lutten en EMMS. In Gramsbergen spelen Gramsbergen, DKB’44, Kloosterhaar, NKVV en Germanicus (zat) om de plaatsen, terwijl in Zuidwolde Avereest de strijd aan gaat met Zuidwolde, VVAK, Olympia’28 en ZZVV.

Elk jaar zitten de sporthallen mudvol. Ook dit jaar verwachten de organisatoren weer spannende wedstrijden met veel publiek. Vorig jaar vielen er 371 wedstrijden maar liefst 1754 doelpunten en dat was bijna honderd goals meer dan het jaar ervoor. Zaterdag 22 december beginnen de wedstrijden om 17.30 uur.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.