Home / archiefcentraal / woninginbraken dalfsen en ommen gedaald

woninginbraken dalfsen en ommen gedaald

In 2012 is het aantal woninginbraken in Dalfsen en Ommen gedaald. Dat laat de politie IJsselland weten. Door een stijging in Kampen en Zwolle is in het totale gebied het aantal woninginbraken gestegen met 4 procent. Wel zijn er 44 procent meer verdachten aangehouden ten opzichte van 2011.

De politie schat dat het aantal misdrijven in de regio IJsselland in 2012 licht is teruggelopen: van 26608 naar 26105. Dit is nog een prognose, waarin geen rekening is gehouden met seizoensinvloeden (zoals de jaarwisseling).

Het aantal overvallen, is na een jaar van daling, weer terug op het langjarige gemiddelde van 37 per jaar. In 2009 en 2010 waren de overvalcijfers zo fors toegenomen, dat er een speciaal overvallenteam werd opgericht. Het resultaat was dat in 2011 in totaal 29 overvallen werden gepleegd (een daling van 37 procent). In 2012 is het aantal overvallen dus weer gestegen; met opvallend ‘drukke’ zomermaanden. Ruim de helft van de overvallen werd opgelost.

Het aantal autokraken is gedaald met zo’n 20 procent. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers is in 2012 in de regio IJsselland gestegen van 22 naar 26 (hetzelfde aantal als in 2009 en 2010). Het aantal ziekenhuisgewonden na een aanrijding steeg van 430 naar 454.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.