vrienden begrijpen situatie 11 aprilplein niet

De Vrienden van de Stadskern Ommen hebben een groot meningsverschil met de VVD over de plannen rond het centrum van Ommen. “Het is duidelijk dat de VVD en de Vrienden het niet eens zijn over de problemen bij de middenstand en de aanpak daarvan,” zegt Gerrit te Rietstap. “En daarover zou je samen moeten praten en niet elkaar bestoken via de krant.”

Wel willen de Vrienden reageren op de situatie op het 11 Aprilplein. “Dat heeft niets met ons bezwaarschrift te maken. Als de VVD navraag bij de projectleider had gedaan, dan had ze kunnen weten dat dit juist alles te maken heeft met het verlenen van die vergunning. Deze houdt in dat er eerst archeologisch grondonderzoek moet worden gedaan. En om daar dan net voor de winter aan te beginnen begrijpen wij ook niet. Bovendien voorziet de bouwvergunning er in dat er pas zes maanden nadat er 60 procent van de woningen en bedrijfsruimten is verhuurd of verkocht is, begonnen hoeft te worden met de bouw. Er was dus tijd genoeg geweest om hier later aan te beginnen in een gunstiger jaargetijde.”

Bovendien was er volgens de Vrienden dan de gelegenheid geweest om nog eens na te denken over hoe de monumentale notenboom op één of andere manier had kunnen ingepast had kunnen worden in de plannen. “Een week voor de kap is deze boom door een deskundige nog getaxeerd op grond van het bomenbeleidsplan van de gemeente Ommen. Daaruit kwam dat een totaal van 95 punten voor deze boom goed te verdedigen was, waarmee deze boom één van de meest waardevolle bomen van de gemeente Ommen was.”

De Vrienden geven zich ondetussen niet gewonnen. “Wij beraden ons, met onze leden, op de te volgen koers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.