voorzitter dalfsen liever wel gespeeld

Voorzitter Jos Ramaker van voetbalvereniging SV Dalfsen betreurt het besluit van de KNVB om voor het komende weekeinde alle amateurwedstrijden af te gelasten.

“De vlaggen hangen komend weekend halfstok op sportpark Gerner,” vertelt Ramaker. “In het kader van de bezinning was het volgens mij echter beter geweest om wel competitie te spelen en vooraf bij alle wedstrijden één minuut stilte te houden. Daarmee zouden we stil kunnen staan bij het trieste gebeuren van afgelopen weekend. Dat was een goed signaal geweest voor alle besturen, de wedstrijdleiding, de spelers en het publiek. Je had dan ook nog via de microfoon hier extra aandacht aan kunnen schenken.”

Volgens Ramaker verliest de boodschap op deze manier aan kracht. “Nu kan de kantine wel geopend zijn voor een inloopmoment, maar de boodschap tijdens een wedstrijd was beter geweest. Dat was denk ik ook beter overgekomen bij geheel voetballend Nederland.”

Daarnaast betreurt Ramaker het dat de wedstrijden in het betaald voetbal wel doorgaan. “Voetbal is voetbal. Betaald, onbetaald of vrijwillig: geweld op of buiten de velden is niet acceptabel! De KNVB heeft gekozen voor het stilleggen van de amateurs en het doorgaan van betaald voetbal. De commercie speelt hier weer een grote rol, in plaats van respect op alle voetbalvelden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.