verlies verwerken met creativiteit

Er zijn meer manieren om verlies te verwerken dan alleen woorden. Dat willen Marlous Klekamp-Hulst en Alexandra Veneman-Thomas laten zien met kunstzinnige cursussen, die in januari 2013 van start gaan in het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Alexandra Veneman-Thomas is beeldend kunstenares en werkt al jarenlang met verschillende soorten klei in combinatie met verschillende materialen zoals metaal, RVS of hout. Naast het werken vanuit opdrachten en het maken van diverse keramiek voor exposities, geeft ze fulltime cursussen en workshops. Marlous Klekamp-Hulst is docent muziek, niet alleen op muziekscholen, maar coördineert als vakleerkracht ook kunstprojecten op basisscholen.

Beide kunstenaressen legden zich naast hun werk toe op het verwerken van diverse rouwprocessen en de mogelijkheid emoties te uiten op andere wijze dan met woorden. Door kunstzinnig bezig te zijn kan gewerkt worden aan een deel van de verwerking en acceptatie van het verlies.

De cursussen in het Vechtgenotenhuis zijn breed opgezet en toegankelijk voor iedereen die te maken heeft gekregen met welke vorm van ziekte, rouw of verwerking dan ook. “Waar woorden tekort schieten, kun je met je handen verder”, legt Alexandra uit.

De cursussen bestaan uit een blok van acht weken, telkens op vrijdagmiddag. Om deel te kunnen nemen is er geen specifieke voorkennis of ervaring nodig. Er kan gewerkt worden met acrylverf, pastelkrijt, houtskool, potloden en zand en er zijn mogelijkheden om te gaan beeldhouwen. De kunstenaressen richten zich vooral op schilderen en het maken van keramiek.

Voordat Marlous en Alexandra van start kunnen gaan, heeft het atelier in het Vechtgenotenhuis heeft nog een aantal aanpassingen nodig. Zij nodigen organisaties en ondernemingen die dit goede initiatief willen ondersteunen uit om bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan de pottenbakkersoven.

Opgave voor de cursussen is nu al mogeljk bij het Vechtgenotenhuis, via vechtgenoten@live.nl of op 06-54726565. De cursusgelden zijn bij verschillende ziektekostenverzekeringen declarabel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.