verhuisde voordeelhal heet nu abcombi

Bijna 10 jaar leidde de familie Feenstra De Voordeelhal aan de Bermerstraat in Ommen. In die periode groeide het bedrijf van discount in restantpartijen drogisterijartikelen uit tot een winkel waar je voordelig kunt winkelen. Nu worden ook boeken verkocht en kan iedereen er terecht voor kopiëren, maar ook voor het drukken van flyers, folders en familiedrukwerk. “Ons totale pakket aan diensten is daarmee zodanig uitgebreid dat het eigenlijk niet meer past onder vlag van De Voordeelhal,” zegt Arie. “Daarom is er in overleg met de franchisegever voor gekozen om deze winkel onder de nieuwe naam ABCombi verder te laten gaan.”

De plannen om het pand aan de Bermerstraat te verlaten bestonden al een tijdje, maar kwamen in een stroomversnelling door het vertrek van TabActief uit de Brugstraat, in de volksmond nog steeds de Milo. “Toen ik hoorde dat zij stopten ben ik eens gaan praten over de overname van een aantal bedrijfsonderdelen, zoals de feestartikelen en de kantoorartikelen,” vertelt Arie. In dat gesprek kwam ook het winkelinterieur aan de orde en dat leidde tot een overname van één en ander. Ondertussen was de huur aan de Bermerstraat al opgezegd. “Puur een centenkwestie. Het pand was gewoon te duur voor ons en de verhuurder wilde niet zakken. Tja, dan blijft er maar een optie open en dat is verkassen.”

In rap tempo werd met Makelaar Weenink een overeenkomst voor het pand aan de Varsenerstraat gesloten en in een paar weken tijd werd een totale make-over gerealiseerd. “Het was wel aanpoten de laatste weken. Maar met de fantastische inzet van familie en bekenden is toch de klus geklaard.” Het eindresultaat mag er zijn, vindt ook Bea Feenstra. “De klanten die we de afgelopen dagen hebben gesproken zijn vol lof. Ze vinden het veel overzichtelijker en gezelliger maar ook voor ons zelf is het prettiger werken.”

ABCombi verricht tevens de nodige werkzaamheden voor deze krant en VechtdalLeeftTV. “Veel klanten wisten niet eens dat wij al werkzaamheden voor hen verzorgden. Maar nu staat het op de gevel en kan men terecht bij de balie achter in de winkel. Ook kunnen we klanten ontvangen in de spreekhoek achter in de winkel. Ook zullen we hier regelmatig Harry Dunnewind zijn werk voor Vechtdal Centraal, VechtalLeeftTV en Ommenleeft.nl zien doen, of een van de redacteuren die hier de ruimte krijgen om veldwerk te verrichten. Hiermee worden ook voor ons de lijnen korter en directer.”

Bij de vraag hoe ze bij de naam ABCombi komen, komt er een glimlach op de gezichten van Arie en Bea. “Dat komt door de combinatie die deze winkel zo uniek maakt. Door binnen de prijsgroepen te combineren krijgen klanten korting op hun aankoop, zo kost bij ons de AXE douche 2,25 euro maar als je er drie koopt kosten ze 6 euro maar ook kun je binnen die prijsgroep bijvoorbeeld kiezen voor een AXE douche, een Rexona Deo en een Gliss Kur shampoo, afzonderlijk kosten ze 2,25 euro maar bij drie stuks wordt het toch 6 euro. Daarom staan onze producten ook per prijsgroep gegroepeerd en niet per merk of artikelsoort.”

Daarnaast slaat de naam ook op de combinatie van drogisterij, boekenhandel, copyshop en alle andere facetten van de winkel. “De klant moet zich prettig voelen. Service vinden we heel belangrijk. Wanneer een product tijdelijk niet op voorraad is, kan de klant gebeld worden als het er weer is. Maar wil een klant zijn persoonlijke verhaal bij ons kwijt, dan nemen we daar als het kan de tijd voor. Juist dat persoonlijke contact missen veel mensen in de wereld om ons heen, waar alles draait om de centen en jachtige snelheid van een bijna 24 uurseconomie. Wij willen graag weer de gezelligheid van de vroegere kruidenier terug op de winkelvloer.” ABCombi bevindt zich aan Varsenerstraat 7.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.