verhalenpalen al ruim 230000 keer beluisterd

In het Vechtdal, Zwolle en het Reestdal zijn het afgelopen jaar op in totaal 35 locaties verhalenpunten gerealiseerd. Maar liefst 231.068 bezoekers hebben een verhaal of een deel er van beluisterd.

Eind november zijn alle geplaatste verhalenpalen gecontroleerd en is het aantal gebruikers uitgelezen. Opvallend was het aantal luisteraars bij de ingang van Attractiepark Slagharen. Maar liefst 36.182 bezoekers trapten daar op het pedaal.

De verhalenpalen zijn in de eerste helft van dit jaar geplaatst. Op 12 april is de eerste verhalenpaal in Dalfsen onthuld. Eind juli zijn de laatste 3 verhalenpalen in het Vechtdal en de 5 verhalenpalen in het Reestdal neergezet.

Op zo’n verhalenpunt staat een zogenaamde verhalenpaal, een zuil van ongeveer een meter hoog, met een pedaal en een drukknop. Door op het pedaal te trappen krijg je een boeiend verhaal te horen over of van de locatie waar je op dat moment staat. Na een korte inleiding kun je kiezen uit twee verhalen: één voor kinderen of één voor volwassenen. Alle verhalen zijn ingesproken door “echte” Vechtdallers, zoals Jeroen Krabbee, Leo Elfers, Diny Laarman, Erik Hulzebosch en anderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.