Home / archiefcentraal / verbouwing grasklokje en pijlkruid van start

verbouwing grasklokje en pijlkruid van start

De verbouwing van de woonlocaties Pijlkruid en Grasklokje in Hardenberg is op 7 december 2012 begonnen. Jennie Korterink en Bouke Willems onthulden om 10.00 uur samen een doek, waarop de aanpassingen van beide locaties duidelijk zichtbaar worden.

De beide woningen zullen grondig gerenoveerd worden en worden voorzien van energiezuinige installaties. Vooral de zit- en slaapkamers worden vergroot. Daarnaast krijgen de woningen allerlei zaken voor extra wooncomfort.

De aanbesteding van de verbouwing ging volgens een nieuwe vorm van aanbesteden in de bouwwereld, de zogeheten Soft Selection Methode. Bij die methode vraagt een opdrachtgever aan verschillende bouwondernemingen met een aanbieding te komen, op basis van een aantal functionele eisen. Het is dan aan de bouwbedrijven om aan te geven hoe zij de renovatie voor een vaststaand bedrag willen uitvoeren. Een jury beslist daarna wie de opdracht krijgt.

Om kwalitatief goed werk te garanderen, wordt van de bouwconsortia verwacht dat zij ook het onderhoud voor de komende twintig in de aanbieding meenemen. Zo moeten de kosten minder worden.

Naar verwachting zal de verbouwing rond april 2013 klaar zijn.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.