Home / archiefcentraal / veel egeltjes in serieus gevaar

veel egeltjes in serieus gevaar

“Ziet u in deze wintermaanden ergens een egel lopen, overdag of ’s nachts, dan ziet u een egel die hulp nodig heeft. Alle goed gevoede en gezonde egels in de natuur zijn op het moment in winterslaap en zullen pas in het voorjaar weer rond gaan scharrelen”, vertelt Kartika Beentjes van de Stichting Egelopvang Nieuwleusen. “Nog dagelijks worden er egeltjes bij ons gebracht. Daaruit blijkt dat er waarschijnlijk nog veel meer egeltjes op het moment in serieus gevaar zijn.”

Een egel die nu nog op pad is om te proberen iets te eten te vinden vindt minder brandstof dan dat hij verbruikt op zijn zoektocht. Het is dus een zoektocht waarbij het diertje uiteindelijk van uitputting, honger en kou zal sterven. “Vindt u nu een egeltje aarzel dan niet om hem op te pakken – bijvoorbeeld met handschoenen of theedoek. Neem het egeltje mee naar huis, leg hem met een handdoek over hem heen in een doos en bel meteen met Stichting Egelopvang Nieuwleusen 06-11646012.”

Bij de egelopvang kan de egel aansterken en de winter doorbrengen. In het voorjaar worden alle egels weer in de natuur uitgezet. Hiervoor is de stichting weer op zoek naar nieuwe plekken. “Dus weet u een mooie uitzetplek voor onze egels, neemt u dan ook contact met ons op.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.