Home / archiefcentraal / uitkijken over vechtdal vanuit toren

uitkijken over vechtdal vanuit toren

De uitkijktoren langs de Vecht in Dalfsen wordt woensdag 19 december geopend. Deze toren, die een fraai uitzicht over het Vechtdal biedt, is onderdeel van Symfonie aan de Vecht. Ook pleisterplaats De Stokte en landschapspark Vechtvliet behoren tot dit project. Ook die attracties gaan officieel open.

Met de realisatie van deze toren wil de gemeente dat bezoekers de Vecht en het Vechtdalgebied goed kunnen beleven. “Er is gekozen voor een ingetogen ontwerp: een eenvoudige rechte toren bekleed met houten lamellen.” vertelt architect Bram Hurk. “Van een afstand lijkt de gevel vrij gesloten, waardoor de toren als een landmark goed zichtbaar is in het landschap. Toch kunnen bezoekers van binnen uit goed tussen de lamellen door het landschap zien. Door de toren over twee zijden af te schuinen wordt het zicht van de bezoeker gericht op het Vechtdal.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.