toekomst glasvezel in dalfsen nog ongewis

De komst van glasvezel in Dalfsen en Lemelerveld is nog niet zeker. Op dit moment wordt geïnventariseerd of er onder de bewoners voldoende belangstelling is.

Of Dalfsen en Lemelerveld op glasvezel worden aangesloten, hebben inwoners zelf in de hand. Pas als 30% van de huishoudens voor 27 januari 2013 een glasvezelabonnement heeft afgesloten bij één van de deelnemende serviceproviders, wordt definitief tot aanleg overgegaan. Op dit moment wordt geïnventariseerd of er in Dalfsen en Lemelerveld voldoende belangstelling is.

Glasvezel is een open netwerk. En dat betekent dat er meerdere aanbieders zijn, ieder met een eigen aanbod voor internet, tv en telefonie. Deze vrije concurrentie tussen serviceproviders betekent scherpe prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen.

De hoeveelheid data die wordt verstuurd en ontvangen groeit enorm. Niet alleen het dataverkeer via internet neemt toe, ook de tv vraagt steeds meer bandbreedte. De schermen worden groter en het beeld steeds scherper, zodat steeds meer digitale informatie nodig is. Glasvezel heeft een enorme capaciteit en is zeer stabiel en betrouwbaar. Met glasvezel zijn de inwoners van Dalfsen en Lemelerveld in één keer klaar voor de toekomst.

Op dit moment zijn de serviceproviders actief aan het werven voor hun diensten via glasvezel. Zodra de 30% is behaald, start Reggefiber met de aanleg. Dit gebeurt wijk voor wijk, straat voor straat en woning voor woning. In samenwerking met de gemeente Dalfsen zal Reggefiber alle bewoners uitgebreid informeren. Pas als het glasvezelmodem in de woning is aangesloten en geactiveerd, kunnen de bestaande abonnementen worden opgezegd. In de praktijk zal het dus nog zeker enige maanden duren voordat het zover is.

Voor informatie en persoonlijk advies kunnen bewoners terecht in de glasvezelwinkel aan de Wilhelminastraat 8 in Dalfsen of het glasvezelservicepunt bij Elektrocentrum in Lemelerveld. Openingstijden en meer informatie is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.