telegraaf wil wegener niet hebben

Wegener is in de deze regio eigenaar van een huis-aan-huis-blad en de Stentor. Die titels verkeren in zwaar weer. Om marktaandeel te houden verkopen de huis-aan-huis-bladen steeds vaker advertenties tegen onrendabele tarieven. En De Stentor verliest ieder kwartaal flinke hoeveelheden abonnees. Ruim meer dan de helft van de lezers is 65-plus. Onder jongeren neemt nagenoeg niemand nog een abonnement.

Wegener zelf is weer onderdeel van het Britse moederbedrijf Mecom. Dat bedrijf heeft Wegener gekocht om er snel veel winst mee te maken. Maar het leven in de regionale krantenwereld was veel minder florissant dan de durfinvesteerders gedacht hadden. Aandeelhouders wilden hogere rendementen. Dat leidde en leidt nog steeds tot bezuinigingen bij Wegener. De producten moeten door steeds minder mensen gemaakt worden. Maar dat levert niet de miljoenen op, die Mecom moet aflossen aan de banken. Dus werd het hele bedrijf in de etalage gezet.

Enig overgebleven bieder op Wegener is De Persgroep, een Belgisch-Nederlandse uitgever die in Nederland uitgever is van AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.