stilstaan en gedenken op laarmanshoek

Uitvaartbegeleider Jan Slagter en zijn zoon Richard hebben er inmiddels ervaring mee. De eigenaren van Uitvaartverzorging Vechtdal hielden onlangs voor de derde keer Stilstaan en Gedenken op begraafplaats Laarmanshoek in Ommen. Een sfeervolle avondbijeenkomst op een met fakkels en vuurkorven verlichte begraafplaats.

De aanwezigen kregen bij aankomst op de begraafplaats allemaal een driedagenlichtje dat op het graf van een dierbare geplaatst kon worden. Doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zorgden voor muzikale entourage. Jan Slagter: “Altijd weer een bijzonder indrukwekkende gebeurtenis met heel veel positieve reacties per mail of telefoon achteraf. Mensen missen in deze tijd van het jaar hun overleden dierbaren het meest en hebben door dit samen te gedenken minder het gevoel alleen te staan in hun verdriet.”

Een paar jaar geleden hoorde Jan van zo’n avondbijeenkomst en besloot het ook in Ommen te organiseren. “Geen idee wat we ervan verwachten konden, maar de eerste keer waren er al ruim 100 mensen. Het jaar erop al twee keer zoveel. Het voorziet dus wel degelijk in een behoefte. Mensen kunnen van te voren aangeven of ze een bepaalde muziek of speciaal gedicht willen horen of een gedicht eventueel zelf voordragen.” Het mooiste moment is volgens Jan en Richard altijd als het officiële deel is afgelopen, de sprekers geweest zijn, de muziek verstild is en de mensen met de lichtjes in de hand opstaan om het kaarsje naar een graf te brengen. “Dat geeft de mensen echt een gevoel van verbondenheid.“

In Dalfsen kunnen belangstellenden vrijdag 28 december vanaf 19.00 uur terecht op begraafplaats Welsum. Dan wordt daar de avondbijeenkomst gehouden, waaraan ook zangeres Jeanette den Ouden uit Nieuwleusen een bijdrage zal leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.