spookfactuur in omloop

Er is een spookfactuur in omloop in de regio. Eén van de leden van Heino Aktief ontving onlangs een factuur van MCN uit Emmen. Het zou gaan om een bedrag dat betaalt zou moeten worden voor zoekmachine–optimalisatie.

Uit reacties onder de waarschuwing op de website van AGF blijkt dat het lid van Heino Aktief niet de enige uit de regio is die deze spookfactuur heeft toegestuurd gekregen. Reageerders onder de namen ‘Instituut NOORD, Nieuwleusen’, ‘Hein Mekelenkamp, Nieuwleusen’, ‘B.A. Jongman, Haarle’, ‘Christiaan, Deventer’ en ‘Kapper voor de Man., Nieuwleusen’ gaven allemaal aan ook de factuur van MCN te hebben ontvangen.

Wie het adres opzoekt, komt uit bij een meubelzaak met appartementen daarboven. Het kan zijn dat het adres een van de appartementen betreft, maar het kan ook zo zijn dat MCN een vals adres gebruikt. Bellen naar het bijgevoegde telefoonnummer heeft geen zin, je krijgt de voicemail te horen.

Krijg je ook zo’n spookfactuur? Een algemene tip is dan om een aangetekende brief naar het bedrijf te sturen waarin je de overeenkomst opvraagt. Het bedrijf moet namelijk kunnen aantonen dat deze er is. Let wel op dat je géén handtekening onder de brief zet, deze zou het bedrijf kunnen misbruiken. Toch blijft de makkelijkste oplossing de factuur gewoon weg te gooien en in ieder geval niet te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.