radiogekken in glazen huis in nieuwleusen

Lang hoefde Marcel niet na te denken toen hij de vraag kreeg mee te doen. “Ik heb meteen ja gezegd. Het lijkt me hartstikke leuk om in het glazen huis te zitten.” Voor het goede doel, maar niet in de laatste plaats om de bekendheid van Vechtal FM te vergroten. “Iedereen in de omgeving kent het wel, maar als je het er dan met ze over hebt, luisteren ze er nooit naar.”

Erik luisterde altijd al naar 3FM tijdens de Serious Request, nooit had hij gedacht er zelf nog eens aan mee te doen. “Toen van de zomer het balletje al werd opgegooid, heb ik meteen gezegd dat ik wilde meewerken. De hele uitstraling van de actie, het is een uitdaging. We hebben een echt wij-gevoel, we doen het met z’n allen: de dj’s, de vrijwilligers, de ondernemers, de inwoners, dat is heel mooi. En als we dan ook nog een mooi elkaar bedrag bij elkaar weten te krijgen, dan is het helemaal super. Je weet nooit hoe het gaat lopen, dus ik heb wel gezonde spanning. Maar bovenal heb ik er vreselijk veel zin in.”

Beide mannen zijn zo’n twee jaar betrokken bij Vechtdal FM, na altijd bij een piratenzender te hebben gezeten. Marcel is vooral gefascineerd door de techniek achter de radio. “Het draaien vind ik hartstikke leuk, maar ik was eigenlijk dag en nacht bezig met de techniek: het signaal meten en het instellen van de processors.” Vandaar dat hij als technicus bij Vechtdal FM terechtkwam, en later werd gevraagd voor een programma. “Maar ach, alles wat met radio te maken heeft, is leuk.” Erik, die oorspronkelijk uit Den Helder komt, is er via-via ingerold. “Mijn hart is altijd blijven kloppen voor de radio.”

Marcel maakt op zaterdagmiddag de Muziekmix met Marcel. Normaal doet hij drie uur, nu drie dagen. Dat is wel even iets anders. “Normaal doe ik gewoon mijn ding. Maar tijdens Serious Nieuwleusen ontvangen we gasten en artiesten, dat is wel een andere invulling. Normaal bereid ik me wel voor, maar niet zoveel als nu.” Dat is iets anders voor Erik, die ook draaide tijdens de marathonuitzending tijdens Samenloop voor Hoop. “Ik heb toen de hele nacht doorgedraaid, dat geeft je de kick van het radiomaken, daar word ik happy van.” Uit die ervaring weet hij dat een ‘inzakmoment’ op de loer ligt. Bang daarvoor is hij niet: “Als je mede-dj je op een professionele manier weet op te vangen, komt dat goed.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.