Home / archiefcentraal / quodlibet en salland vocaal zingen samen

quodlibet en salland vocaal zingen samen

Twee koren van dirigent Wim van Lenthe geven op zaterdag 15 december voor het eerst samen een concert. Vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren staat al meer dan twintig jaar onder leiding van Wim van Lenthe . Dit koor met 22 leden heeft het initiatief genomen om mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte uit te nodigen, een koor dat nog maar een half jaar onder de hoede staat van Wim. Het vierstemmige mannenkoor bestaat nu 5 jaar en telt 24 leden, die zangkwaliteit én gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan.

De rode draad van het concert is het thema ‘Verwachting’. Die rode draad is te ontdekken in de liederen van advent en kerst die er klinken en in het verhaal dat verhalenverteller Loek Boer zal vertellen. Maar ook de koren zelf zijn ‘vol verwachting’ over deze nieuwe samenwerking. Voorzitter Joop Hinnen van Salland Vocaal verwoordt het zo:“Aan de vraag van Quodlibet om mee te werken aan hun kerstconcert in Vilsteren, heeft het vierstemmig mannenkoor Salland Vocaal graag gehoor gegeven. Beide koren werken met dezelfde enthousiaste dirigent en dat heeft zo zijn voordelen. We verwachten, door de samenwerking van Quodlibet en Salland Vocaal, een prachtig Kerstconcert, in de fraaie kerk van Vilsteren. En Quodlibet, op haar beurt, heeft inmiddels medewerking toegezegd aan de Kerstsamenzang in de Pauluskerk te Raalte op 21 december, waarvan de organisatie in handen is van Salland Vocaal.”

Margret Boksebeld, voorzitter van Quodlibet geeft aan dat de leden uitzien naar dit concert: “Het is al een tijd geleden dat we zelf een kerstconcert georganiseerd hebben. Toen we in de zomer kennis maakten met Salland Vocaal was er meteen een klik en de afspraak voor een gezamenlijk concert was snel gemaakt. We hebben er veel zin in, en we zijn erg benieuwd hoe beide koren samen zullen klinken.”

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het concert is er een collecte ten bate van het restauratiefonds van de Willibrorduskerk.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.