pvda en lpo willen subsidie explosion festival

De Ommer gemeenteraadsfracties van PvdA en LPO willen dat de gemeente structureel subsidie gaat geven aan het Explosion Festival, dat jaarlijks in augustus plaatsvindt. De beide partijen zullen daarvoor tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 20 december een motie indienen.

Het Explosion Festival is een gratis toegankelijk dansevenement dat jaarlijks wordt gehouden in Ommen voor jong en jongvolwassen publiek. Ruim vijf jaar geleden hadden de organisatoren het idee om een evenement voor jongeren te organiseren speciaal met het thema Dance.

Het Explosion Festival vindt tot dusverre altijd tijdens de woensdagavonden op de bissinghdagen plaats, maar is geen onderdeel van de Bissingh-organisatie. Het Explosion Festival opereert volledig zelfstandig.

Gerrit de Jonge, PvdA en Leo Bongers, LPO zijn van mening dat Het Explosion Festival de afgelopen jaren heeft aangetoond dat zij op het gebied van evenementen een meerwaarde is voor de toeristen die in Ommen verblijven en voor de inwoners van Ommen. Daarnaast is het Explosion Festival een van de weinige evenementen voor de doelgroep, jongeren van 16 jaar en ouder.

Door het wegvallen van de provinciale subsidie die het Explosion Festival in 2011 (2500 euro) en in 2012 (2000 euro) heeft ontvangen zou de organisatie met financiële problemen te kampen krijgen en dat mag volgens de Jonge en Bongers niet gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.