Home / archiefcentraal / politie verrast hospice t huis de pastorie

politie verrast hospice t huis de pastorie

Diny Laarman en Geert Bistervels van de Vrienden van Hospice ’t Huis De Pastorie ontvingen vrijdagavond 21 december samen met hospicecoördinator Truida van der Veen de heren Henk van der Heide en Theo Habers van de politie Dalfsen.

Ondanks de volle politieagenda hadden beide politiemannen ook nog tijd gevonden om het hospice te komen verrassen. Theo Habers vertelt dat er jaarlijks veel fietsen worden gevonden, die allemaal in het depot van de politie komen. “De rechtmatige eigenaar heeft een jaar de tijd zijn eigen fiets te komen ophalen en wat dan nog niet is opgehaald, wordt verkocht” zegt hij.

“In het verleden ging die opbrengst naar het politiekorps, maar sinds een paar jaar wordt door de regio Ommen-Dalfsen een goed lokaal doel gesteund. Zo wordt het geld eigenlijk weer teruggeven aan de eigen gemeenschap” vult Henk van der Heide aan.

Van dat geld werd met ondersteuning van de lokale middenstand bij Salland Tweewielers Dalfsen een mooie nieuwe fiets aangeschaft, gaf Electro Centrum Lemelerveld een mooie korting op een beamer voor presentaties en scholing en leverde woninginrichting Wagenmans Lemelerveld voor een speciale prijs een schitterende kapstok voor in de hal.

“Fantastische cadeaus waar we heel erg blij mee zijn”, zegt Truida. “Het is voor het hospice belangrijk om veel vrienden te hebben” zegt Diny, “want van vrienden kun je steun verwachten. “En juist daarom hebben wij de stichting vrienden van het hospice opgericht”, zegt Geert. “Wij zijn erg blij dat de politie zich al zo snel bij onze vrienden aansluit. Namens het Hospice en de vrienden van het hospice heel erg bedankt voor dit prachtige gebaar van de politie in onze regio.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.