oudejaarsconcert royal music 2012 out

Everhard Zwart houdt op zaterdag 29 december op het orgel een oudejaarsconcert in de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld. Het thema is ‘Royal Music 2012 Out’. Het wordt concert met een afwisselend programma dat start om 15.00 uur.

Onder andere de werken ‘O God die droeg ons voorgeslacht’ van W.H. Zwart, ‘Fantasia et Fuga g-moll’ van J.S. Bach, Choralvorspiel ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ van J.S. Bach en ‘Concerto nr. 3 g-moll’ van G.F. Händel worden ten gehore gebracht. Het geheel wordt afgesloten met een koraalfinale.

Everhard Zwart ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, organist van de Bovenkerk te Kampen, waarna hij al spoedig deze lessen (koraalspel en literatuur) vervolgde bij Feike Asma in Maassluis. Na zijn Gymnasiumopleiding studeerde hij aan het Conservatorium, eerst in Utrecht en daarna in Rotterdam, waar hij in 1983 met lof afstudeerde.

Dat Everhard over een zeer breed repertoire beschikt is inmiddels zijn ‘handelsmerk’ geworden. Grote orgelwerken van diverse componisten, maar ook minder bekende werken zijn te beluisteren tijdens zijn vele concerten. Zijn grote voorliefde gaat hierbij uit naar de Frans romantisch orgelwerken van onder andere Widor, Vierne, Franck en Guilmant. Everhard Zwart toont zich daarnaast ook een virtuoos vertolker van de composities van Bach, Reger, Reubke en vele anderen.

Naast zijn vele concerten is hij ook de vaste dirigent van vijf koren in de regio Rotterdam en heeft hij een eigen orgelschool voor jonge en oudere leerlingen. Wil je meer over hem te weten komen, kijk dan op www.everhardzwart.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.