ommen en hardenberg geen sluitende begroting

. In totaal voldoen dertien gemeenten niet aan de gestelde eis van een sluitende begroting, maar zij kunnen in hun meerjarenbegroting duidelijk maken dat ze hun financiën op orde brengen. Er worden geen gemeenten onder verscherpt toezicht gesteld.

De gemeenteraad van Hardenberg heeft op dezelfde dag dat zij de begroting vaststelde, met de zogenaamde Crisis Update besloten om een aantal investeringen te dekken uit een dekkingsreserve. De dekkingsreserve in Hardenberg bestaat voor een deel uit nog te realiseren winsten uit grondexploitaties. Deze handelwijze is niet toegestaan. De gemeente zal voor het realiseren van haar ambities realistische dekkingsmiddelen moeten aanwijzen.

De andere gemeentes die hun begrotingen niet op orde hebben, zijn Almelo, Deventer, Enschede, Hellendoorn, Kampen, Losser, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Tubbergen, Zwartewaterland en Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.