nu ook hardenberg op vechtdal leeft tv

Tot de komst van een nieuwe lokale tv-zender in Hardenberg, is het nieuws uit Hardenberg en de andere kernen in de gemeente te zien op Vechtdal Leeft TV, te vinden via Ziggo kanaal 43.

Nu de kabelkrant van RTV Hardenberg van de buis is verdwenen, wordt duidelijk hoe graag deze lokale zender werd bekeken. Met name ouderen stelden hun tv dagelijks af op dit medium en bleven zo op de hoogte van het laatste nieuws over Hardenberg en haar kernen.

Sinds februari van dit jaar is op de lokale tv-zender Vechtdal Leeft TV dagelijks het nieuws te zien uit Ommen, Dalfsen en Nieuwleusen. De kabelkrant wordt dagelijks ververst en op ieder even uur wordt er een filmjournaal uitgezonden. Naast nieuwsblokken uit de genoemde plaatsen heeft de zender een nieuwsblok toegevoegd met nieuws uit Hardenberg. Hierop is dagelijks het laatste nieuws vanuit de gemeente Hardenberg te lezen. Ook zijn er al een aantal cameramensen die hun diensten hebben aangeboden bij Vechtdal Leeft TV. Dit betekent dat er vanaf volgende week in het filmjournaal ook films uit Hardenberg worden vertoond.

“Vechtdal Leeft TV is een vrijwilligersorganisatie die nieuws van, voor en door inwoners van het Vechtdal”, vertelt Henk-Jan Schuurhuis, de penningmeester van de stichting. “Wij zijn ooit begonnen als Ommen Leeft en brachten toen nieuws uit Ommen, maar omdat we door de komst van digitale tv tot ver in de Noordoostpolder en Drenthe te zien zijn, hebben we ons gebied in de loop der tijd uitgebreid naar Dalfsen en Nieuwleusen. Inmiddels hebben we in iedere kern hebben een aantal vrijwilligers die het nieuws uit hun woonplaats verslaan. Toen wij vraag kregen van kijkers en vrijwilligers uit Hardenberg, hebben wij besloten hierop in te gaan. Omdat onze organisatie goed draait, kunnen wij met relatief weinig aanpassingen het nieuws uit Hardenberg meenemen. Sterker nog, wij doen het graag, want nu we ook Hardenberg voorzien van nieuws, maken we onze naam Vechtdal Leeft TV nog meer waar.”

Om zo actueel mogelijk nieuws te kunnen brengen, vraagt Vechtdal Leeft TV organisaties en (sport)verenigingen uit Hardenberg en omstreken haar nieuws, tips en ideeën te mailen naar redactie@vechtdalleeft.nl voor vragen of informatie kan gebeld worden met de hoofdredactie via 06 – 54 72 6565

Vechtdal Leeft TV is te zien via Ziggo op kanaal 43

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.