Home / archiefcentraal / nizato schoolvoetbaltoernooi in nieuwleusen

nizato schoolvoetbaltoernooi in nieuwleusen

Het Nizato zaalvoetbaltoernooi wordt vrijdag 4 januari in de Sporthal De Schakel gehouden. Aan het toernooi doen zesentwintig teams van de plaatselijke basisscholen mee. De wedstrijden beginnen om 8.30 uur.

Door de grote belangstelling van de schooljeugd voor dit toernooi worden de wedstrijden in de twee hallen gehouden. De organisatie van het toernooi is tegenwoordig in handen van de voetbalvereniging S.V.Nieuwleusen.

Dankzij een groot aantal vrijwilligers van de voetbalvereniging kunnen de leerlingen uit diverse groepen van de basisscholen het weer sportief tegen elkaar opnemen. De leerlingen kijken het hele jaar uit naar dit toernooi. Voor het toernooi konden zich jongens en meisjes van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit Nieuwleusen opgeven. Tijdens dit toernooi wordt uitgemaakt welke school dit schooljaar over het beste team beschikt.

In het verleden werd het toernooi georganiseerd door de plaatselijke politie, maar doordat er steeds minder politiepersoneel in Nieuwleusen kwam, was het toernooi niet meer door de agenten te organiseren. Later heeft een groep vrijwilligers het initiatief van de agenten overgenomen toen maar vormden de financiën een probleem. Uiteindelijk heeft de voetbalvereniging de organisatie overgenomen.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.