Home / archiefcentraal / nieuwe vrienden voor hospice t huis de pastorie

nieuwe vrienden voor hospice t huis de pastorie

Sinds anderhalve week kent ‘t Huis de Pastorie een officiële vriendenstichting. Dorothé Brinkman (voorzitter), Geert Bistervels (secretaris), Aad Kolthof (penningmeester), Diny Laarman (bestuurslid) en Miranda Brandsema (bestuurslid) tekenden de oprichtingsakte en daarmee was de Stichting Vrienden van Hospice ‘t Huis De Pastorie.

“Wij vinden het hospice in Dalfsen een hele belangrijke voorziening waar fantastische zorg geleverd wordt door enthousiaste en gemotiveerde mensen” aldus voorzitter Dorothé Brinkman. “In de kleinschaligheid, ’t Huis De Pastorie heeft twee plaatsen, ligt de kracht van het hospice.” zegt Aad Kolthof. “Hierdoor is het huiselijk, de sfeer warm en hartelijk en kan er snel ingespeeld worden op de wensen en verwachtingen van de gasten. En daar gaat het tenslotte om. Het hospice is er om ernstig zieke mensen te begeleiden in de laatste fase van hun leven. En dat doen de coördinatoren en vrijwilligers op een uitzonderlijke goede wijze. Zij verdienen het om zich hierbij gesteund te weten.”

Ook Geert Bistervels heeft er zin in om met de St. Vrienden aan de slag te gaan. “Het bestuur van het hospice zelf moet besturen en beleid maken, wij zijn er om fondsen te werven door acties en activiteiten te ontwikkelen. Omdat er, ondanks de financiering vanuit de overheid, jaarlijks toch een tekort van ruim 30.000 euro is dat het hospice dan zelf maar bij elkaar moet zien te krijgen hebben wij de handen in elkaar geslagen om ze daarbij een steuntje in de rug te geven. Dat gaan we doen door verschillende acties te bedenken om geld bij elkaar te krijgen en de inwoners te wijzen op het belang van het hebben van een eigen hospice in Dalfsen.”

“Iedereen moet erbij betrokken worden”, zegt Diny Laarman. “Als mensen niet meer lang te leven hebben maar door omstandigheden toch niet thuis kunnen zijn, dan is het reuze belangrijk dat er een hospice is waar ze die zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Als je dan in Dalfsen kunt blijven en de vrijwilligers heel veel van de zorg van de familie kunnen overnemen is dat fantastisch. Daardoor hoeft de familie zich niet meer zo te druk te maken om de hele dag door van alles en nog wat te regelen maar kunnen zij zich bezig houden met wat voor hen nog echt belangrijk is en dat is onderlinge bemoediging en contact.”

De vijf Vrienden zijn gemotiveerd om voor het hospice aan de slag te gaan. “Wij zullen ons uiterste best doen om veel nieuwe vrienden bij het hospice te betrekken. Want nieuwe vrienden maak je niet, die herken je” zegt Miranda Brandsema enthousiast.

Wilt u zich ook laten ‘herkennen’ als Vriend van het hospice? Mail voor meer informatie naar vrienden@hospicegroepvechtzathe.nl of bel Aad op 06 – 52 52 73 32.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.