Home / archiefcentraal / nieuwe taalcoaches in ommen

nieuwe taalcoaches in ommen

Vier nieuwe taalcoaches beginnen in januari 2013 met het begeleiden van nieuwe inwoners van de gemeente Ommen die anderstalig zijn. Met de ondertekening van de nieuwe overeenkomst door mevrouw W. de Keijzer-Bolder, algemeen bestuurslid van Humanitas, en wethouder Scheele, is het project Taalcoaches opnieuw bekrachtigd en met twee jaar verlengd tot en met 2014.

“In 2009 is Humanitas begonnen met het werven van taalcoaches om inburgeraars te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. Dat het project werkt, blijkt wel uit de enthousiaste verhalen van zowel de coaches als de mensen die begeleid zijn. Maar de nieuwe inwoners leren niet alleen de taal, ze worden ook wegwijs gemaakt in de gemeente, doordat de koppels niet in huis blijven zitten maar er op er op uittrekken,” aldus wethouder Scheele.

Drijvende kracht achter de eerste groep taalcoaches en inburgeraars was coördinator Ingrid van der Velde. Zij heeft nu afscheid genomen als coördinator. Haar werk is overgenomen door Corinne Roos. Wethouder Scheele: “Door de enthousiaste, vrijwillige inzet van Ingrid zijn ook veel vrijwilligers gemotiveerd om zich op te geven als taalcoach. Ik ben blij dat Corinne Roos het stokje wil overnemen. We kennen al haar gedreven inzet voor Vluchtelingenwerk, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het succes van de taalcoaches blijvend is.”

Belangstellenden die zich willen opgeven als taalcoach kunnen zich aanmelden bij Corinne Roos van Humanitas, in Ommen van dinsdag tot en met donderdag tijdens kantooruren bereikbaar via 06-39576495. Mailen kan ook naar taalcoaches-ommen@online.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.