milieuvergunning kippenstal moet vernietigd

Volgens de raadsman van tientallen omwonenden van de geplande ‘megakippenstal’ aan de Westerveldweg in Dalfsen heeft de gemeente ten onrechte geen onderzoek gedaan naar de gezondheidsrisico’s. Dat verwijt legde hij maandag neer bij de Raad van State.

De kwestie rond de mogelijke bouw van de stal speelt al jaren. De raadsman eist nu vernietiging van de milieuvergunning die de gemeente heeft afgegeven aan het bedrijf van pluimveehouder Bert Huisman. Pluimveehouderijen kunnen mogelijk longontsteking veroorzaken in een omtrek van een kilometer.

De GGD adviseert om bij grote pluimveehouderijen onderzoek te doen. Omdat ook andere gemeenten dit in vergelijkbare gevallen hebben gedaan, had Dalfsen dit volgens de raadsman eveneens kunnen en moeten doen. De uitspraak volgt binnen twee maanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.