Home / archiefcentraal / milieuvergunning kippenstal moet vernietigd

milieuvergunning kippenstal moet vernietigd

Volgens de raadsman van tientallen omwonenden van de geplande ‘megakippenstal’ aan de Westerveldweg in Dalfsen heeft de gemeente ten onrechte geen onderzoek gedaan naar de gezondheidsrisico’s. Dat verwijt legde hij maandag neer bij de Raad van State.

De kwestie rond de mogelijke bouw van de stal speelt al jaren. De raadsman eist nu vernietiging van de milieuvergunning die de gemeente heeft afgegeven aan het bedrijf van pluimveehouder Bert Huisman. Pluimveehouderijen kunnen mogelijk longontsteking veroorzaken in een omtrek van een kilometer.

De GGD adviseert om bij grote pluimveehouderijen onderzoek te doen. Omdat ook andere gemeenten dit in vergelijkbare gevallen hebben gedaan, had Dalfsen dit volgens de raadsman eveneens kunnen en moeten doen. De uitspraak volgt binnen twee maanden.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.