Home / archiefcentraal / m dunnewind radio en tv bestaat 40 jaar

m dunnewind radio en tv bestaat 40 jaar

Feest voor M. Dunnewind radio en televisie. Vorige week bestond het bedrijf met een winkel en eigen technische dienst in Ommen 40 jaar. Voordat Marten Dunnewind de winkel op de hoek van Schurinkstraat en de Van Raaltestraat in Ommen kocht was hij al een aantal jaren bezig met reparaties van radio’s, televisies en grammofoons in de schuur van zijn ouders.

Hoewel Marten eigenlijk timmerman/meubelmaker was, had de technische kant toch meer zijn interesse. Zo maakte hij van een fietsdynamo een aandrijving om een 33- en 78-toerengrammofoonplaat zo te laten draaien dat muziek en zang op het goede ritme gedraaid konden worden. Jarenlang verzorgde Marten de bandrecorders en de opnames voor de gereformeerde kerk, net zoals de geluidsinstallaties voor meerdere kerken.

Terwijl Marten doordeweeks werkte bij de timmerfabriek Van ’t Hag in Almelo en later bij Plastiform in de Wolfskuil, wisten veel mensen hem ’s avonds en zaterdag te vinden voor de technische reparaties. In 1972 richtte hij zijn eigen bedrijf op, dat hij samen met zijn medewerkers tot een succes wist te brengen. Nog steeds kan iedereen bij hem terecht voor reparaties voor alles waar een snoer en stekker aan zit. Maar ook bij Marten heeft de tijd niet stilgestaan, zijn klanten komen ook bij hem voor plasma’s en lcd’s, witgoed, led- en discoverlichting en allerlei gadgets.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.