lijnbus 162 onder handen

Sinds 20 december rijdt lijnbus 162 van Raalte naar Dalfsen, met als tussenstop Lemelerveld. Lemelervelders met als bestemming Zwolle kunnen nu de bus pakken naar Dalfsen om daar op de trein naar Zwolle te stappen. De bus rijdt een keer in het uur. Niet eerder kon dit. Hier gaven ze echter ook veel voor op. De halfuur verbinding met Heino verviel. Evenals de vroege vertrektijd waarop de eerste bus vanuit Lemelerveld vertrok, namelijk 6:39 op het Kroonplein. Hierdoor konden reizigers netjes op tijd in Zwolle aankomen, voor werk of school. Het is dan ook maar de vraag of Lemelerveld blij is met de nieuwe lijnbus.

“Ons uitgangspunt was, is en blijft: Een snelle openbaarvervoersverbinding van Lemelerveld naar Zwolle. En een verbinding tussen de kernen”, opende Partij van de Arbeid raadslid José Eilert. “We zijn dan ook blij met deze nieuwe lijn, maar zien ook dat er wel wat kanttekeningen worden geplaatst door reizigers uit Lemelerveld. Kanttekeningen die in hoofdzaak te maken hebben met vertrektijden en frequentie.”

“Het risico van een treinvertraging is vrij groot. Zeker de eerste weken. Op basis daarvan zijn er nogal wat klachten binnengekomen. Want als de trein vertraging heeft en je bent net wat te laat in Dalfsen betekent het dat je een uur moet wachten.”, bekende wethouder Evert Goldsteen. En dat in het winterse weer van nu.

De oude dienstregeling terughalen of het nieuwe aanpassen. Het was nog heel even een discussiepunt. De gemeenteraad besloot op goede voet verder te gaan met het nieuwe beleid. Het college gaat in gesprek met de provincie Overijssel en uitvoerder het openbaarvervoer bedrijf Syntus. De provincie en Syntus zullen op hun beurt een onderzoek moeten doen naar de knelpunten van de huidige situatie, om vervolgens een passende dienstregeling in te voeren. Ook wordt er aangedrongen op het herstellen van de halfuur diensten en de spitstijden. De eerste vertrektijd van lijnbus 162 moet weer terug naar het oude vertrouwde, om 6:39 dus.

“De inwoners van de gemeente Dalfsen moeten, waar mogelijk, efficiënt gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer”, is Gemeentebelangen raadslid Herman Kleine Koerkamp van mening. “Op korte termijn dienen er passende maatregelen getroffen te worden”, aldus de indiener van de motie.

In januari, tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering, wordt er een terugkoppeling van de gevoerde gesprekken met Syntus en de provincie gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.