Home / archiefcentraal / kinderen swingen op muziek bij sport4kids

kinderen swingen op muziek bij sport4kids

In de Trefkoele werd de afgelopen drie weken op de vrijdagmiddag geswingd op de muziek. Sports4kids hield een cursus streetdance van ASC gymverenging. Veertien kinderen hadden zich opgegeven voor deze cursus.

Mayke Jansen uit Dalfsen verzorgde de drie streetdancelessen. Ze leerde de kinderen een aantal verschillende dansen aan en tussendoor werden er leuke dansspelletjes gedaan. De dans op het bekende nummer Gangnam style kon natuurlijk niet overgeslagen worden. Een belangrijke tip die werd gegeven is dat je met dansen heel overdreven moet bewegen. Dan komt de dans veel actiever over. Roos vond de streetdancecursus erg leuk en zei: “Soms ging het wel heel snel maar na een tijdje oefenen ging het wel goed, één pasje had de vorm van een wybertje. Dat vond ik grappig.”

De meeste kinderen vonden de stopdans het leukst. Hierbij moesten de kinderen lekker gek op de muziek dansen, maar wanneer de muziek stop werd gezet, moest iedereen als een standbeeld stil staan. Wie er nog bewoog, was af.

Het was een geslaagde cursus met veel goede dansers en danseressen. Sports4kids is benieuwd hoeveel nieuwe leden ASC gymvereniging er na deze cursus heeft bijgekregen.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.