kerstwandeling lemelerberg op tweede kerstdag

Landschap Overijssel verzorgt op tweede kerstdag een sfeervolle kerstwandeling op de Lemelerberg. Voor 2,50 euro per persoon kunt u volop genieten van het grandioze uitzicht vanaf het hoogste punt, de mysterieuze klanken van de midwinterhoorn, het uitdagende puzzelblad voor kinderen en warme chocolademelk met krentewegge. Een ontmoeting met de nostalgische schaapskudde is zeker niet uitgesloten. Tussen 10.30 en 15.00 uur kunt u starten vanaf Natuurcamping De Lemeler Esch, Lemelerweg 16 in Lemele. Donateurs van Landschap Overijssel betalen voor deze kerstwandeling slechts 1,50 euro per persoon. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis deelnemen.

Bij het startpunt is er een korte route van 5 kilometer en een langere route van 8 kilometer. Houd er rekening mee dat het al vroeg donker wordt en begin dus zeker aan de langere route niet te laat. Beide routes zijn volledig met herkenbare paaltjes gemarkeerd. Ze leiden langs de heidevelden, de bronnen en natuurlijk het hoogste punt, waar bij helder weer zelfs Duitsland zichtbaar is.

Tijdens de kerstwandeling zorgt de Midwinterhoorn Blaasgroep Dalfsen voor een sfeervolle aankleding. Niet alleen laten zij de klanken van dit bijzondere instrument horen, ook demonstreren zij hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt. De aanstekelijke liederen van het koor Blent uit Zwolle maken de kerstsfeer helemaal compleet.

Vaak hebben kinderen tijdens een wandeling wat extra vermaak nodig. Er zijn dan ook een paar leuke kinderactiviteiten in de route opgenomen. Zo kunnen zij een voerketting of voerplankje voor vogels maken. Voor onderweg ligt er een leuk puzzelblad speciaal voor kinderen tot ongeveer 10 jaar klaar. Als zij het puzzelblad na afloop weer inleveren, krijgen zij een kleine, zachte verrassing mee naar huis. Kijk voor meer informatie en de route op www.landschapoverijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.