Home / archiefcentraal / kersttentoonstelling in voormalige synagoge

kersttentoonstelling in voormalige synagoge

Bert-René Brinkman is werkzaam in het beheer van natuur en landschap in Overijssel, maar is ook fotografisch kunstenaar. Dit jaar is hij afgestudeerd aan de Nieuwe Akademie Utrecht met het project ‘VEEN’. Hij exposeert bijzondere foto’s uit zijn afstudeerproject in de voormalige synagoge van Dalfsen.

Zijn beelden uit het Bourtanger Moor, een grotendeels afgegraven veengebied in Duitsland, tonen de sporen die het handelen van de mens achterlaten in dit cultuurlandschap. Geen overweldigende natuur of prachtige landschappen, maar een in cultuur gebracht veengebied, waarin het basale gecombineerd met het humane en bezien door de lens van de kunstenaar een heldere schoonheid toont.

De voormalige synagoge is geopend op 27, 28 en 29 december 2012 en ook op 3, 4 en 5 januari 2013, telkens van 14.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.