Home / Algem / kerkklok ontmoetingskerk is terug

kerkklok ontmoetingskerk is terug

Vrijwilligers van de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen zijn in december 2010 al gestart met een geldwervingsactie voor de renovatie het het luidwerk in de kloktoren. En op maandagochtend 17 december was het dan zo ver: de klok werd teruggeplaatst in de toren. Het complete luidwerk in de kloktoren is vervangen, op de bronzen luidklok na. Ook is er elektrische bediening voor het luiden van de klok.

Het idee werd op initiatief van Martineke Snijder, Ineke Telman en Trijn de Graaf uitgewerkt in creamarkt. Veel mensen hebben aan deze markt meegewerkt. Ook van de toen al jaren lopende actie met wenskaarten werd de opbrengst voor dit doel beschikbaar gesteld. Na maandenlang doorsparen was de spaarpot dit jaar zo ver gevuld dat het verantwoord was om met de voorbereidingen te beginnen.

Op 9 oktober is het luidwerk uit de toren verwijderd. De klok is tijdelijk naar de Koninklijke Eijsbouts in Asten verhuisd. Daar is de klok van een nieuwe luidas en motor voorzien. In november zijn door vrijwilligers verschillende voorzieningen en aanpassingen in de toren aangebracht. Nu deze werkzaamheden waren afgrond, was het tijd om de klok weer in de toren terug te plaatsen. Nadat de klok en torenspits weer zijn geplaatst, werd het elektrische gedeelte worden aangesloten. De vernieuwde klok kan weer het volledige bim-bam over Nieuwleusen laten klinken.

In ochtenddienst op eerste kerstdag zal aandacht worden besteed aan het nieuwe klokwerk.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.