jubilerend klinge biedt service en kwaliteit

Eigenlijk was het jubileum vorig jaar al, maar door familieomstandigheden is dat toen niet gevierd. Maar dat gaat alsnog gebeuren. Begin 2013 komt er een grote show met leuke aanbiedingen.

Gerco’s vader was eerst automonteur maar maakte later alsnog de overstap naar de fietsenhandel. Toen hij in Nieuwleusen het stokje van zijn vader overnam, begon hij met een winkeloppervlak van circa 60 vierkante meter. De winkel werd later uitgebreid naar 250 vierkante meter.

Vanaf zijn vijftiende ging Gerco in Staphorst in de leer bij een collega fietsenmaker. “Als ik het thuis had geleerd, was het misschien wel te gemakkelijk geweest. Het is goed om je voeten ook eens bij een ander onder de tafel te steken en de zaken vanuit een ander perspectief te zien.” Onder het motto: de horizon verbreden.

Tien jaar geleden kwam hij in de zaak van zijn vader en sinds vijf jaar is hij alleen eindverantwoordelijke. Hij volgt de ontwikkelingen op de markt nauwlettend en houdt samen met zijn personeel kennis en vaardigheden op peil door regelmatig op cursus te gaan.

Als specialisatie noemt Gerco de elektrische fiets. “De elektrische fiets is niet meer alleen voor mensen op leeftijd”, vertelt Gerco. “Van het totale aantal elektrische fietsen wordt zo’n 70 procent verkocht aan 50-plussers. De rest is jonger. En dat aantal groeit. De aanschafprijs is de laatste tien jaar al gedaald. Bovendien zijn de voordelen ten opzichte van de auto als vervoermiddel voor woon-werkverkeer gestegen: geen problemen met parkeren, geen files en geen brandstofkosten. En de afneembare accupakketten maken het opladen steeds gemakkelijker.”

Wat is het geheim van het succes al die 35 jaar? “Behalve zakelijke argumenten als de kosten zo laag mogelijk houden, moet je je vooral onderscheiden. Wij zetten in op de beste adviezen, service en kwaliteit. En altijd eerlijk zijn naar de klant toe is een eerste vereiste.”

Gerco verwacht het jubileum in het voorjaar van 2013 te vieren. “Normaal gesproken hebben wij met Pasen of Pinksteren een tweedaagse show. Dan informeren we de klanten onder het genot van een hapje en een drankje en kunnen ze een proefritje maken. De exacte invulling van de jubileumshow komt nog maar er zullen in ieder geval leuke aanbiedingen zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.