Home / archiefcentraal / in kerstsfeer tijdens kookzondag de lange

in kerstsfeer tijdens kookzondag de lange

Proeven, ruiken en voelen. Dat kan op de kookzondag die De Lange Keukens houdt op 16 december. Het keukenbedrijf wordt dan voor één dag omgetoverd tot een paradijsje vol leuke en lekkere dingen die perfect passen bij de gezellige decembermaand.

De kookzondag is een voorproefje op de komende kerstdagen, want al vier je de kerstdagen zelf meestal niet echt in de keuken, aan het einde van het jaar staan mensen wel veel vaker in de keuken dan anders. “Lekker eten en drinken hoort bij de kerstdagen”, vindt Gery de Lange. “Er wordt volop gebakken en gekookt, vaak met meer geurige kruiden dan gebruikelijk. Dat geeft een bijzondere sfeer in huis. Wat ons betreft is de keuken toch wel een beetje het hart van de woning. Dat gevoel willen wij tijdens de kookzondag onderstrepen.”

Tijdens de kookzondag is er een demonstratie pasta maken. Want volgens Gery gaat er niets boven zelfgemaakte pasta. “Verse pasta maakt van je macaronimaaltijd een echte delicatesse. Mensen kiezen voor het gemak meestal voor kant-en-klare pasta, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk. Dat laten we zien tijdens de kookdemo.” Naast pasta, glühwein, warme chocolademelk met slagroom is er een chocoladefontein met snoep en fruit waar volop van gesmuld kan worden.

De familie de Lange heeft ook een aantal regionale kunstenaars uitgenodigd om hun werk te laten zien. De Gramsbergse Alita Flonk is er met bijzondere sieraden van eigen gebrande glaskralen en Ina van Elburg geeft een demonstratie in het maken van sierhangers van glas-in-lood. Daarnaast zijn er demonstraties in het poppen, heksen, paddenstoelen, kerststukjes en geurkaarsjes maken en porselein schilderen.

De kookzondag is op zondag 16 december van 11.00 tot 16.00 uur bij De Lange Keukens in Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.