Home / archiefcentraal / ilona lagas wat een contrast

ilona lagas wat een contrast

En dan loop je over de kerstmarkt in Ommen, waar weer veel hardwerkende vrijwilligers een mooi feest van hebben gemaakt. Gezelligheid troef en iedereen is vriendelijk voor elkaar. Overal zie je lachende gezichten en de geur van oliebollen prikkelt in je neus. Kerst bij uitstek een feest waarin wij vooral aandacht schenken aan elkaar, aan dat bekende vrede op aarde en aan onze medemens waar het wat minder mee gaat.

Onwillekeurig denk ik aan al die mensen die getroffen zijn door al die vreselijke gebeurtenissen. Hun kerstdagen zullen nooit meer het zelfde zijn. Aan ons allen de opgave er voor te zorgen dat er niet meer bij komt. Niet meer kinderen die het niet meer waard vinden om te leven, omdat ze gepest worden. Niet meer scheidsrechters die met lood in de schoenen naar een wedstrijd gaan. Aandacht en begrip voor elkaar en laten we hopen dat niemand meer opstaat die zijn onbehagen onderstreept met geweld naar de weerloze mens of door anderen het leven niet meer ziet zitten. Laten we het leven en elkaar koesteren en de ander wat meer geluk gunnen. Ik wens u fijne kerstdagen en hoop dat eventuele zorgen een gepaste plek krijgen, zodat u kunt genieten van het aankomende jaar.

Wethouder Ilona Lagas

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.