harmsen bedenkt naam nieuw biertje

Chris, die graag en regelmatig een speciaalbiertje drinkt, diende de naam Uut Eerder Tied in, welke gekozen is voor de nieuw uitgekomen vintage ale.

Uut Eerder Tied verwijst naar Landgoed Eerde dat gelegen is tussen Den Ham en Ommen. “Deze verwijzing sprak ons op zich al aan, maar we vonden het zeer passend bij het type bier dat we nu gebrouwen hebben, aldus brouwmeester Jurgen Bootsveld. “Uut Eerder Tied is een zogenaamde vintage ale, oftewel een Gerstewijn” zo gaat hij verder. “En dit type bier komt beter tot zijn recht naarmate het ouder wordt. Het is namelijk een bier van 10 procent alcohol dat naar mate het langer gelagerd heeft, steeds meer een wijn- en portachtige smaak krijgt. Om dit effect te bereiken brengen we dit bier dus bewust pas ruim anderhalf jaar na het brouwen op de markt. Het is bij verkoop al een relatief oud bier en mag dus met recht “Uut Eerder Tied” genoemd worden. Eigenlijk zou je dit bier moeten kopen, onder in de kelder moeten leggen en pas over vijf jaar opdrinken.”

Het nieuwe bier is in zeer beperkte oplage gebrouwen en daardoor alleen verkrijgbaar aan de brouwerij. Bootsveld: “Wij brouwen momenteel op zeer kleine schaal en in combinatie, het feit dat je bij een dergelijk zwaar bier überhaupt al een zeer beperkte opbrengst heb en de lange rijpingstijd, heeft tot gevolg dat dit bier maar zeer beperkt beschikbaar is, helaas.”

Voor meer achtergrond over dit bier, kijk gerust eens op de website www.berghoevebrouwerij.nl

De actie voor het bedenken van een biernaam loopt gewoon door. Berghoeve Brouwerij gaat veel bijzondere en aparte bieren ontwikkelen en is daarom continu op zoek naar leuke en aansprekende namen. Jurgen licht toe: “We zoeken voornamelijk namen die regionaal gebonden zijn of waar een bepaalde emotie uit spreekt. Uut Eerder Tied past prima bij het type bier, maar is ook een prachtige verwijzing naar de regio waarin de brouwerij ligt.” Mocht iemand anders ook een leuk idee hebben, dan kan deze naam worden ingediend via info@berghoevebrouwerij.nl of via het contactformulier op www.berghoevebrouwerij.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.