hardenberg luistert weer naar vertrouwde carillon

Na ruim drie jaar is het carillon straks weer te horen in Hardenberg. Op maandag 17 december wordt het carillon in werking gesteld op het dak van het nieuwe gemeentehuis. De Hardenbergse ‘Klepperman’ overhandigt namens de inwoners van de gemeente de klepel van het carillon aan burgemeester Snijders.

Het carillon is een geschenk van de bevolking aan de gemeente Hardenberg bij de opening van het voormalige gemeentehuis in 1963. Op 20 augustus 2009 was het carillon voor het laatst te horen in Hardenberg tijdens het speciale afscheidsconcert. Voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis moest het carillon tijdelijk verdwijnen.

Nu de bouw van het nieuwe gemeentehuis is afgerond, heeft het carillon weer een plek gekregen op het dak van het nieuwe gemeentehuis. Gedurende de bouw van het nieuwe gemeentehuis heeft de Hardenbergse Klepperman de klepel van het carillon in bewaring gehad en overhandigt deze maandag aan burgemeester Snijders, zodat het carillon weer kan spelen.

De speeltijden van het carillon zijn hetzelfde gebleven ten opzichte van eerder. Uit onderzoek blijkt dat het carillon in de directe omgeving minder goed hoorbaar is door de veranderde positie. De klanken van het carillon zijn weer te horen op het hele uur van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 22.00 uur en op zondag van 9.00 uur tot 22.00 uur. Voor het luiden van de klok speelt het carillon een liedje van 1 minuut. Uiteraard speelt het carillon ook bij bijzondere gelegenheden zoals een huwelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.