hardenberg houdt bijeenkomst centrumroute

Gemeente Hardenberg houdt op woensdag 19 december 2012 een inloopbijeenkomst over de realisatie van de Centrumroute en de aanleg van het park rondom het nieuwe gemeentehuis. Begin januari 2013 wordt gestart met de aanleg van de laatste fasen van de Centrumroute als onderdeel van het Masterplan Centrum Hardenberg. Tijdens de inloopbijeenkomst worden deze werkzaamheden en planning toegelicht.

De inloopbijeenkomst vindt plaats tussen 19.30 en 21.00 uur in de centrale hal in het nieuwe gemeentehuis.

De bijeenkomst staat vooral in teken van de aanleg van de verlengde Witte de Withstraat tot aan de rotonde Europaweg. Allereerst wordt een nieuw tracé voor nutsvoorzieningen aangelegd in de Admiraal Helfrichstraat. Daarna wordt de Witte de Withstraat doorgetrokken naar de rotonde Europaweg. Vervolgens wordt de kruising Witte de Withstraat – Admiraal Helfrichstraat opnieuw ingericht. Als laatste in deze fase wordt een klein gedeelte van de Witte de Withstraat (ter hoogte van de Spindeflat) opnieuw ingericht.

Centrumroute

Als onderdeel van het Masterplan Centrum Hardenberg wordt de Centrumroute aangelegd. Hiermee wordt de verkeersstructuur in het centrum van Hardenberg gewijzigd. Begin 2013 starten de werkzaamheden voor de aanleg van de laatste fasen van de Centrumroute. Zo wordt de Witte de Withstraat ten zuiden van het nieuwe gemeentehuis doorgetrokken tot aan de Europaweg, een deel van de Bruchterweg en Lage Doelen wordt opnieuw ingericht en een deel van de Witte de Withstraat wordt verwijderd.

Bereikbaarheid en omleidingroutes

Tijdens de werkzaamheden in deze fase moeten fietsers en gemotoriseerd verkeer gebruik maken van omleidingsroutes. Deze worden met verkeersborden aangegeven. Het weggedeelte van de Admiraal Helfrichstraat tussen de Witte de Withstraat en de Karel Doormanlaan is gedurende de periode januari 2013 – april 2013 alleen toegankelijk voor voetgangers. De parkeerplaatsen op het Spindeplein, achter de Spindeflat, aan de Admiraal Helfrichstraat en de Karel Doormanlaan blijven gewoon bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de inloopbijeenkomst op woensdag 19 december is er informatie beschikbaar over de plannen en de fasering. Belangstellenden zijn van harte welkom in het nieuwe gemeentehuis, hoofdingang via Witte de Withstraat (trap). Minder validen kunnen gebruik maken van de ingang via de Bruchterweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.