han noten stapt uit eerste kamer

In het programma Nieuwsuur maakte Noten zijn besluit gisteravond bekend. Tegelijk uitte hij kritiek op het functioneren van de Senaat. “De Eerste Kamer had ooit een beschouwende rol. Nu dreigt dat we het werk van de Tweede Kamer over gaan doen.”

Noten vindt dat de Senaat daarmee een ‘verstorende rol’ speelt en steeds politieker wordt. Het is niet langer een ‘chambre de reflexion’. De gevolgen daarvan worden onderschat, zegt hij. De Dalfser burgemeester vindt ook dat Den Haag niet voorop loopt met besluitvorming, maar juist volgend is. Echte veranderingen vinden volgens hem niet plaats in Den Haag. Impliciet illustreerde hij dat met voorbeelden uit zijn eigen gemeente als Nieuwleusen Synergie en Duurzaam Hoonhorst . “Als je bijvoorbeeld kijkt naar duurzaamheid, zorg, dan lijkt het alsof alles in Den Haag bedacht wordt, maar dat is niet zo. Den Haag volgt.”

Lees volgende week in Vechtdal Centraal een uitgebreid interview met Han Noten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.