grote deelname salland cross in ommen

Ondanks de kou en sneeuw kwamen er toch ruim 300 atleten op de cross in Ommen van het Salland Cross circuit op af (317). De jeugd beet de spits af met korte afstanden. Daarna brandde de strijd los bij de senioren over 5 en 10 km. Er werden uitstekende tijden gelopen. Op de 5 km was Patty den Ouden uit Deventer de snelste met 20.28. Ze had een ruime voorsprong op ACO atlete Astrid van de Velden die 21.57 liep. Die was daarmee wel de snelste in haar klasse. Hier werd Giny Dunnewind (Ommen) in 23.25 tweede, net achter Marieke Brinkhuis (Raalte) 23.10 die tweede werd in de senioren klasse.

Bij de mannen was Martin Breunissen (Raalte) in 19.19 de snelste, voor Melchior van de Pol in 19.28. Hij was hiermee de snelste in zijn klasse.

Op de 10 km was Irene Kalter (Deventer) veruit de snelste in 38.39. Ze had meer dan zes minuten voorsprong op nummer twee Hanneke Koenjer (Zwolle) 45.22.

Bij de mannen kwam de winnaar ook uit Deventer. Johan Kats won in 33.47. Hij bleef Joep Emmen, die won bij de senioren in 35.03 ruim voor. In de klasse van Johan Kats was er een tweede plek voor Edwin Ophof (Raalte) in 35.35. Andre Bijvank (Haarle) was de snelste 50 plusser in 37.47.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.