grandioos mooie middag bij het boskamp

Het was alleereerst wel even slikken zondagmiddag bij het begin van drie optredens van shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren. Allereerst werd namelijk een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van lid Herman van Aalderen. Het was een indrukwekkend moment van stilte. Tijdens de uitvaartdienst zingt het koor The Rose of Allendale.

De drie optredens van de Stuwzangers brachten weer heel veel toehoorders naar Het Boskamp aan de Sterrebosweg 2 tussen Heino en Dalfsen. De zaal zat tjokvol. De grote man achter dit optreden – Willy van het Partycentrum – was zeer content met zoveel belangstelling.

Na de minuut stilte ging het shantykoor van start met zeer afwisselende liederen; van echte shantyliederen zoals onder andere de Roll Allabama tot meezingers tijdens een geweldige potpourri. Rot sind die Rosen werd mooi gebracht en ook Parel van de Zuid zeeklonk naar behoren. Nieuw was ook de inbreng van de saxofoon: tijdens het opkomen van de koorleden bespeelde de dirigent de tenorsaxofoon.

Veel liederen die ook op de onlangs gepresenteerde nieuwe cd staan werden uitgevoerd. Solisten van deze middag waren Herman van Til, Andries Lafaille, Anton Schotman en Bob Boerdam. Het werd een prachtig feest met begeleiding van drie accordeons, gitaar en drums en onder leiding van de dirigent Flip Jonkman uit Heino.

De duim van Willy ging deze middag vele malen omhoog en… dat betekende dat het goed zat. Het Shantykoor de Stuwzangers is nu alweer uitgenodigd voor volgend jaar. Op 1 december 2013 gaat het enthousiaste koor op herhaling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.