Home / archiefcentraal / ger en froukje prakken zendelingen in peru

ger en froukje prakken zendelingen in peru

Op zondagmorgen 09 december zal, tijdens de kerkdienst in gebouw ‘De Hof’ aan de Puntweg 9 net buiten Nieuwleusen, het zendelingenechtpaar Ger en Froukje Prakken van de stichting Zending en Gemeente spreken over hun werk in Peru. De stichting Zending en Gemeente is in 1970 opgericht door Kees en Fieke Goedhart uit Zwolle.

Ger en Froukje Prakken zijn eind 2000 voor een tweede periode naar Perú gegaan. Zij werkten 9 jaar daarvoor als leiders van een evangelische kerk in Huancayo, een grote stad in het centrum van Perú op 3500 mtr. boven zeeniveau. Zij woonden destijds met hun gezin in Huancayo.

Momenteel wonen ze als echtpaar in Cajamarca, een middelgrote stad met 150.000 inwoners op 2850 mtr. hoogte in het noorden van Perú. Cajamarca is bekend vanwege de grootste goudmijn van Zuid-Amerika, maar dat heeft weinig blijvende vooruitgang gebracht voor de arme boeren van streek. Ger en Froukje werken met de leiders van de kleine kerkjes in het binnenland, waar zij driedaagse lessen verzorgen op geestelijk gebied, maar ook voorlichting geven in praktische zaken als gezinsplanning, gezondheid, opvoeding en huwelijk.

Met een Jeep gaan zij het binnenland in naar centrale dorpen, waar de mensen van de omliggende dorpen samenkomen voor de lessen. Daarna gaan zij weer terug naar Cajamarca waar de volgende “school” wordt voorbereid. Zij hebben medewerking van lokale mensen, die eveneens in andere plaatsen lessen verzorgen.

Ger en Froukje zijn beiden de 65 gepasseerd. Stoppen met werken is nog geen optie voor hen, hun taak is nog niet af zoals zij zelf zeggen. Integendeel, het werk groeit steeds meer. De dienst met Ger en Froukje Prakken begint om 09.30 uur. De toegang is vrij, er wordt wel een collecte gehouden waarvan de volledige opbrengst ten goede komt van het werk van de familie Prakken in Peru.

Voor informatie kunt u kijken op www.deterebint.com of bellen met 0529-481044.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.