eindejaarscolumn boerhoes oud en nieuw

We naderen Oud en Nieuw en behalve de tijd van vuurwerk uitzoeken en oliebollen bakken, is het ook de tijd van de lijsten. Jaaroverzichten in alle soorten en maten komen via krant, radio, tv en de tablet voorbij. In mijn mailbox stromen de trends voor 2013 binnen. Wat is in 2013 helemaal hip & happening? Op die vraag zoekt de ondernemer het antwoord, daar ligt immers de kans in de markt.

Als ik de lijsten van de erkende trendwatchers doorneem, zie ik geen verrassende dingen. Sterker nog: ik zie dingen voorbij komen waarvan ik denk: “dit is zo 2012…”. Omdat we een trend met zijn allen waarmaken, zijn we eigenlijk ook allemaal even deskundig lijkt me zo. Een trend die ik voorbij zag komen was: niet afwachten, maar doen. Laat ik die trend gelijk even zetten: trends kun je volgen, maar trends kun je natuurlijk ook creëren.

Mijn lijstje met een paar trends voor het Vechtdal in 2013:

Slochteren-gas is echt historie. 2013 is het jaar van zon, wind en hout.

Dineren met soep in een borrelglaasje is passé, een bord vol herkenbare ingrediënten happen we met smaak weg.

De exclusieve all-in-clusieve: uit. In 2013 gaan we weer gewoon kamperen. Dan beleven we nog eens echt wat.

De sociale media gebruiken om je mening te ventileren of je imago op te poetsen: klaar mee. In 2013 gebruiken we Twitter, Facebook enz. echt sociaal: we zoeken digitaal de verbinding met anderen en delen kennis en kansen met Jan en Alleman.

De NS heeft het helemaal afgedaan en we zijn verliefd op Arriva.

Multi-taskende vrouwen zijn er al sinds mensenheugenis. Nieuw in 2013 zijn de multi-taskende mannen.

Tijdens een fietstocht even rusten op een gemeentelijk bankje: heel 2012. In 2013 beklimmen we tijdens de fietspauze uitkijktorens, trappen verhalenpalen, nemen pontjes en pleisteren op fraaie plaatsen.

We hebben het helemaal gehad met slopen en gaan gewoon weer bouwen.

Kopen is uit, ruilen is in. Hebben is geweest, delen is in. Zo blijkt in 2013 de iPhone6 helemaal geen succes. En staat iedereen die een beetje bij de tijd is, weer interessant te doen met een vintage open-klapmobiel. Meer spullen die we achteloos in de kast hebben gelegd, trekken we er in 2013 enthousiast uit: de playstation2, de radio met draaiknop, de bakblikken, de scrabbledoos, de knikkerzak…..

Ik weet zeker dat deze trends waarheid zullen worden: als ik u was zou ik ze volgen. Wordt het voor iedereen een prachtig mooi gelukkig 2013. Dat wens ik u, maar u natuurlijk ook elkaar. Want sommige zaken veranderen gelukkig nooit….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.