eijkelkamp over 2012 vitesse en bedrijf

Slechts weinig voetbaltrainers kunnen zeggen dat ze in een jaar tijd met topspelers als Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Wilfried Bony, Jonathan Reis en Jeremain Lens hebben gewerkt. René Eijkelkamp wel. De joviale Dalfsenaar – wonend in Hoonhorst – werkte bij PSV, ging met Oranje naar het EK en is nu met Vitesse in de race voor het landskampioenschap. In drie delen blikt hij terug op 2012. Vandaag vertelt hij over zijn werk bij Vitesse en zijn eigen bedrijf. Ook brengt hij een kleine ode aan Dalfsen.

Omdat bondscoach Van Marwijk na het EK opstapte, kwam er ook een einde aan Eijkelkamps dienstverband met de KNVB. Al gauw informeerde Vitesse, waar zijn oude vriend Fred Rutten inmiddels aan het roer stond, of hij te porren was voor een baan als spitsentrainer bij de Arnhemmers. Die uitdaging pakte Eijkelkamp aan en inmiddels werkt hij weer ‘als vanouds’ samen met de man die hij al bij drie andere clubs tegenkwam. Vitesse draait bovenin mee in de Eredivisie en lijkt een serieuze kanshebber voor het landskampioenschap. De geboren Dalfsenaar heeft daarbij het genoegen om twee dagen per week met de topspitsen Wilfried Bony en Jonathan Reis te werken. “We kijken bijvoorbeeld samen naar wedstrijdbeelden en analyseren wat er beter kan. Daarmee gaan we op het veld aan de slag. Daarnaast probeer ik ze vanuit mijn eigen ervaring te laten zien wat je er allemaal voor moet doen en laten om te slagen als profvoetballer. De belangrijkste vraag is of ze wat van je aan willen nemen en dat is bij deze twee zeker het geval. Hopelijk slaagt de club erin om Bony in ieder geval voor dit seizoen te behouden.”

Eén van de redenen dat Eijkelkamp niet fulltime bij PSV aan de slag wilde, was het bedrijf dat hij sinds vijf jaar samen met zijn broer Harold runt. Met ‘Eijkelkamp Pro Soccer’ begeleidt het duo als makelaar voornamelijk jonge voetballers en trainers. “Ik heb altijd al graag iets samen met Harold willen doen, dus toen de kans zich voor deed hebben we hem gegrepen. Het is een lastige branche, omdat de makelaarswereld niet zo heel positief bekend staat. Maar het begint steeds meer gestalte te krijgen en inmiddels hebben we dertig spelers en tien trainers, waaronder bijvoorbeeld Bram van Polen van PEC Zwolle, Maikel Kieftenbeld van FC Groningen en Thomas Bruns van Heracles Almelo. We proberen die jongens zo goed mogelijk te begeleiden en ook hen probeer ik natuurlijk vanuit mijn eigen ervaring iets bij te brengen over het leven als profvoetballer.”

Ondanks zijn omzwervingen langs de Nederlandse, Belgische en Duitse voetbalvelden, keerde Eijkelkamp met zijn vrouw Loes en kinderen Shyfra en Brenden alweer vijftien jaar geleden terug naar zijn roots. De joviale oud-voetballer kocht een huis in Hoonhorst, maar is nog altijd op-en-top Dalfsenaar. “We wonen hier toch in een prachtige omgeving! Als de kinderen straks het huis uit zijn willen we op termijn weer richting Dalfsen. Het is een fantastisch dorp waar van alles gebeurt. Zo heb ik afgelopen zomer na het EK bijvoorbeeld erg genoten van de Blauwe Bogen Dagen en ook vind ik het nog geweldig om elke week een balletje te trappen en een biertje te drinken met mijn oude vrienden bij de veteranen van SV Dalfsen. En dan heb ik het Bukkumtoernooi op Oudejaarsdag nog niet eens genoemd. Dat zaalvoetbaltoernooi is voor mij het hoogtepunt van het jaar!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.