eigenlijk te netjes voor een outlet

Nog maar vijf weken geleden opende Gerrit Lubbers in Ommen de outlet van zijn bedrijf Lubbers Meubelen Dedemsvaart, en nu al kan hij zeggen dat het goed loopt. “We zijn verbaasd over de drukte. De doelgroep blijkt groter dan gedacht.”

Het was natuurlijk ook geen wilde gok, het openen van de outlet. In het pand in Dedemsvaart was altijd al een koopjeshoek die erg populair was. “Die werd te klein. Ik had 200 vierkante meter aan koopjes, maar de hoek stond zo vol, dat ik hem wel anderhalf keer zo groot had kunnen maken.” Met de 450 vierkante meter in Ommen komt hij tegemoet aan de wens van de consument. “Ik merk dat mensen op zoek zijn naar goedkopere alternatieven door de crisis. De gang naar de meubelboulevard wordt steeds minder. Willen mensen een goedkoper bankstel, dat niet tweedehands is, maar wel goed van kwaliteit, dan zijn ze bij ons aan het juiste adres.”

De meubelen en accessoires die in de Lubbers Outlet Meubelen staan, zijn producten uit oudere collecties, of opgekocht uit faillissementen of restpartijen. “Ze komen uit de fabrieken waaruit wij normaal ook onze producten betrekken. Het verschil met onze andere winkel is dat mensen het hier zelf moeten ophalen, en dat ze geen garantie krijgen. Voordeel is weer dat je de spullen direct kunt meenemen.”

De reden dat Lubbers voor Ommen koos, is het pand: Koopcentrum West 5. “De aantrekkingskracht is dat er meer bedrijven in het gebouw zijn, waardoor je samen kunt adverteren. En de klanten komen niet alleen bij mij, maar bij alle bedrijven binnen. En dat geldt andersom natuurlijk ook. Je trekt samen de kar.”

Elke week komen er nieuwe spullen in de outlet te staan. Voor elk wat wils: spullen voor studenten die klein behuisd zijn, meubelen die geschikt zijn voor senioren, en alles wat daar tussenin zit. En al die tafels, stoelen, kasten, banken, vitrines en woonaccessoires zijn ook nog op een leuke manier bij elkaar gezet, zodat het er gezellig en mooi ingericht uitziet. Gerrit lacht: “Mensen zeggen wel eens dat het hier eigenlijk te netjes is voor een outlet.”

Lubbers Outlet Meubelen aan de Hessenweg West 5 is op vrijdag en zaterdag geopend vanaf 10.00 uur. De koopavond is op vrijdag tot 21.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.