Home / archiefcentraal / drukke tijden voor sinterklaas

drukke tijden voor sinterklaas

Het zijn drukke tijden voor de Sint zo in de dagen voor pakjesavond. Ook zaterdag had Sinterklaas weer een overvolle agenda. Als eerste stond er een bezoekje aan Oldenhaghen op de planning. Samen met ruim vijftien pieten ging hij te voet vanuit de slaapkamer richting het verzorgingstehuis. Daar was hij precies op tijd voor de koffie en de pieten zetten meteen de koffiekamer op stelten. Er werd met scootmobielen en op bedieningwagentjes rondgecrost.

Ook werden er samen met de bewoners van de naast gelegen Hoekstee luidkeels sinterklaasliederen gezongen. Helaas kon de Sint niet lang blijven, want hij had ook een afspraak bij de Albert Heijn. Omdat Amerigo nog op stal stond, besloot een van de pieten samen met Sinterklaas naar de supermarkt te liften. Iets wat de drie kinderen op de achterbank van de betreffende auto maar moeilijk konden geloven.

Helaas was ook de supermarkt was niet veilig voor de hulpjes van Sinterklaas. Er werd gretig met pepernoten gestrooid over de zojuist geveegde vloer en er werden racewedstrijden gehouden met de dweilmachine en winkelwagentjes. Sinterklaas zelf stak de handen uit de mouwen en nam de snelkassa over van het winkelpersoneel, waarna de boodschappen van nietsvermoedende klanten als cadeautjes werden ingepakt door de pakjespieten.

Na een welverdiende lunch ging de Goedheiligman met zijn gevolg terug naar de slaapkamer om de jongste inwoners van Ommen te ontvangen. Vele kinderen zochten zelf hun schoencadeautje uit en deden extra hun best om het felbegeerde pietendiploma te halen.

Daarnaast was er ook dit keer weer een puzzelspeurtocht door het centrum van Ommen. Bij verschillende winkels waren letters te vinden, waarmee een zo lang of leuk mogelijk woord gevormd moest worden. Aan het eind van de middag werden de winnaars door Sinterklaas zelf gekozen en zocht hij voor hen meteen een mooi cadeau uit bij de speelgoedwinkel. Hunter Rohof, de zusjes en broer Yarick, Quendi en Danique en tot slot Tristan werden met een bezoekje vereerd. Daarna was het voor Sinterklaas de hoogste tijd om zijn bed op te zoeken en nog even uit te rusten voordat hij weer de daken op moest om schoentjes te vullen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.