drie projecten in en rond dalfsen geopend

Op woensdag 19 december om 10.00 uur worden in en om het gemeentehuis van Dalfsen drie projecten van Symfonie aan de Vecht op een bijzondere manier geopend. Uitkijktoren Vechtdal, Pleisterplaats de Stokte en Landschapspark Vechtvliet worden geopend door gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel en wethouder Evert Goldsteen van de gemeente Dalfsen.

De gemeente Dalfsen ‘componeert’ in samenwerking met de provincie Overijssel ‘een Symfonie aan de Vecht’. “Met de uitvoering van de Symfonie aan de Vecht realiseren we een trefpunt voor dorpsgenoten, een trekker voor toeristen en een startpunt om fietsend, wandelend of per kano erop uit te trekken,” aldus de gemeente Dalfsen. “De landschappelijk zeer mooie omgeving van de kern Dalfsen met haar talrijke waardevolle plaatsen leent zich hier prima voor.”

De uitkijktoren van verzinkt staal en met houten lamellen is een mooi gezicht in het landschap. De toren is gebouwd met duurzame materialen. De lamellen worden naar boven toe steeds dichter. Bovenop de toren is een uitkijkplatform met een weids uitzicht richting het Vechtdal en het bosrijke landschap bij de Vecht.

Op de voormalige vuilstort de Stokte is nu een pleisterplaats gerealiseerd. Er is een open rand, waar een hoogteverschil met de omgeving ervaren kan worden. Hier staan barkrukken om het panoramisch uitzicht over de Vecht te bekijken. Ook is er een door bossen omsloten ruimte op de heuvel. Hier ligt een speciale boomstam en houten stapblokken waar kinderen op kunnen klauteren.

Naast het gemeentehuis in Dalfsen is een prachtig landschapspark van ruim 12 hectare aangelegd. Het centrale thema is water. Er is een strandje, een stammenwoud voor kinderen en er zijn groene golven.

De provincie Overijssel investeert extra in de Overijsselse woon- leef- en werkomgeving. Overijssel gebruikt daarvoor de opbrengst van de verkochte aandelen Essent. Het gaat om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren. Het programma ‘Ruimte voor de Vecht’ richt zich op de veiligheid tegen overstromingen, de economie en de natuur in het Vechtdal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.