Home / archiefcentraal / de fietsers zijn weer terug in nieuwleusen

de fietsers zijn weer terug in nieuwleusen

Na bijna een jaar verstopt te zijn door de gemeente is het Nieuwleusener beeld “De Fietsers” van Bert Kiewiet (1918-2008) weer door het publiek te bewonderen. Het bronzen beeld is in maart van dit jaar voor ’t Olde Gemeentehuus” weggehaald en opgeslagen om diefstal te voorkomen.

Sinds 1990 stond het beeld aan het Westeinde in Nieuwleusen en het werd door de bevolking zeer gewaardeerd. Wethouder Cultuur van de Gemeente Dalfsen Maurits von Martels nam het initiatief en nu worden “De Fietsers” tijdelijk binnen tentoongesteld in Galerie Korpershoek.

Galeriehoudster Janet Korpershoek is blij met de bruikleen van dit beeld. “Het is zonde zo’n beeld verborgen te houden. Kunst is er om te ontroeren en daarvoor moet je het wel kunnen zien”. Een replica is door de gemeente op de oude plek geplaatst, maar is door materiaalgebruik (geen brons!) en afwerking niet te vergelijken met het origineel. Iedereen is welkom tijdens de openingstijden van de galerie om het verschil te aanschouwen.

Galerie Korpershoek is geopend op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur en na telefonische afspraak. Feestdagen en 1e Zondag van de maand gesloten.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.