damito bestaat 60 jaar

Volgend jaar is het zestig jaar geleden dat er door de winkeliersvereniging een eerste middenstandsbeurs in Dalfsen werd georganiseerd. Op een terrein aan de Ruitenborghstraat, naast de huidige groepspraktijk werd een grote tent neergezet van waaruit de plaatselijke middenstanders hun waren onder de aandacht brachten.

Vele beurzen volgden en na verloop van tijd kwam de organisatie in handen van Stichting Damito. Er werd een goed doel gekoppeld aan de consumentenbeurs en vanaf toen vond de beurs eens in de drie jaar plaats. Na een doorstart in 2010 staat de gezellige consumentenbeurs voor de gemeente Dalfsen en wijde omgeving weer goed op de agenda.

Twintigste beurs

Het thema in 2013 is Het Goede Blijft. Dit verwijst naar het zestigjarige bestaan van Damito; in 1953 werd in Dalfsen reeds de eerste Dalfser middenstandstentoonstelling georganiseerd. De leus ‘Koopt in de vreemde niet, wat eigen plaats u biedt’ deed toen al opgang. Nu, zestig jaar later zijn het de ondernemers uit de eigen gemeente die willen laten zien wat zij te bieden hebben. De thema’s van de Damitobeurs in 2010 zijn ook gebleven, want Duurzaamheid, Lifestyle en Gezelligheid zijn nog steeds actueel en passend bij zestig jaar Damito.

Professioneel

In de loop van de jaren werd de organisatie van de beurs steeds professioneler. Inmiddels is er een grote groep vrijwilligers waar het bestuur op kan rekenen tijdens de beurs maar ook zeker in de aanloop naar de beurs toe. Op 28 februari presenteren zij met z’n allen in de Trefkoele, de twintigste Damitobeurs, een consumentenbeurs die het met gemak kan opnemen tegen een willekeurige commerciële beurs. Naast de vrijwilligers kan de stichting Damito hiervoor bogen op de sponsorgelden van een aantal sponsoren en van hoofdsponsor Ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen, een dochteronderneming van VolkerWessels.

Samenwerking Damito en Waterfront

De stichting is zeer ingenomen met Ontwikkelingscombinatie Waterfront (OCW) Dalfsen als hoofdsponsor. OCW ondersteunt het initiatief van de stichting Damito om een bijdrage te leveren aan De Imminkhoeve, een vakantiecentrum voor mensen met een beperking. OCW wil hiermee haar maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel uitdragen. Zij zijn blij om in en voor Dalfsen te werken met het Waterfront als uiteindelijke resultaat. De combinatie van een goed doel met een consumentenbeurs is voor OCW ook vanzelfsprekend, zij sponsoren geen willekeurig evenement, er moet een goede reden voor zijn.

Waterfront Dalfsen

Het gebied tussen het centrum van het dorp en de rivier de Vecht verandert ingrijpend, mede door de sloop van de voormalige Eshuisfabriek en het voormalige gemeentehuis.

Op de plek van de voormalige Eshuisfabriek wordt gestart met de bouw van supermarkt Albert Heijn, op de eerste en tweede verdieping worden huurappartementen gerealiseerd voor woningstichting Vechthorst. Naast de supermarkt komen in totaal dertien woningen. Op de Damitobeurs presenteert de OCW haar plannen en geeft zij informatie over de te verkopen woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.